"Рачев-гейт" или поредния гейт на ГЕРБ ядоса червените. Днес в почти всеки един град има по един гейт, обяви Филип Попов в декларация на социалистите. "Кумгейт", "суджукгейт" и така се стигнало до "Рачевгейт".

Той захапа кмета на Септември, в чието чекмедже бяха намерение документи от ДАНС. Сагата с Рачев започна отдавна, припомни Филип Попов и посочи, че отдавна АДФИ е констатирала нарушения във възлагането на обществени поръчки от кмета.

Кумгейт vs. Смолянгейт

Кумгейт vs. Смолянгейт

Елена Йончева срещу Делян Добрев, епизод 2

13 милиона лева са щетите, нанесени на община Септември. Червеният депутат изтъкна множеството щети за общината. Филип Попов недоумява и как кметът Рачев разполага с пресни 250 000 лева да си плати гаранцията.

Затова и левицата отново настоя за изслушване на председателя на ДАНС, на главния прокурор и на вътрешния министър.

Кметът Марин Рачев се прочу и в Европа, заяви Попов и алармира, че корупцията се превръща в емблема на това управление.

Случаят със "златната нива", купена и препродадена на общината от роднини на кмета на огромна печалба влиза в "Черна книга на правителственото разхищение в България". Още колко "гейта" са нужни на управляващи, за да осъзнаят, че държавността в България е тотално деградирала, пита Попов

В Септември протестират в защита на кмета Марин Рачев

В Септември протестират в защита на кмета Марин Рачев

Протестиращите са готови на протести и утре, дори да стигнат до София, ако ситуацията го налага

Припомняме, преди дни Специализираният съд отстрани от длъжност кмета на Септември Марин Рачев и негов подчинен. Мотивите - двамата могат да влияят на разследването, ако останат на работа. По време на заседанието на Спецсъда цял ден стотина души от Септември и кметове на околните села останаха около и в сградата на съда в подкрепа на кмета.

Прокуратурата поиска отстраняването му, защото според прокурорите по делото служебното положение на Рачев ще създаде пречки за обективно изясняване на обстоятелствата.

По делото са налични доказателства, че Рачев не е упражнил достатъчно контрол върху лицето, на което е възложена дейност и от това са последвали щети.

Другото обвинение е за сключена неизгодна сделка при придобиване на имот на по-висока цена от пазарната, за изграждане на компостиращо предприятие по програма, което обаче още не е изградено. Имотът е закупен от фирма на втора братовчедка на съпругата му, която е изменила предназначение на земята преди да знае за какво ще се ползва, за да отговаря на изискването за изграждане на компостиращото предприятие.

 Документи на ДАНС намерени в нощното шкафче на кмета на Септември

Документи на ДАНС намерени в нощното шкафче на кмета на Септември

Към наказателна отговорност е привлечено и второ лице, също служител на община