Протестиращи в защита на кмета на Септември Марин Рачев блокираха пътя от село Варвара за Велинград. С плакати с надпис "Искаме си кмета", жители на Септември защитиха Рачев и се обявяват против задържането му.

Те определят Марин Рачев като изключителен кмет, несправедливо обвинен, а обвинението е несериозно, тъй като кметът изпълнява решение на общинския съвет. Зашитава обществения интересе на всеки един гражданин на общината, коментират протесиращите. 

Протестиращите са готови на протести и утре, ако ситуацията го налага, дори могат да стигнат и до столицата.

Припомняме Марин Рачев беше освободен в петък с парична гаранция от 250 хил. лв. Хората дори предлагат да се събират пари, за да се възстанови сумата, която кметът им трябва да плати.

Протестиращи в Септември си искат "мотора" на общината - кмета Рачев

Протестиращи в Септември си искат "мотора" на общината - кмета Рачев

Стотина души излязоха в подкрепа на арестувания кмет Марин Рачев

Работата на общинската администрация е блокирана заради иззетата апаратура. Това информират протестиращите. Само част от компютрите обаче са иззети.

Протестът е на симпатизантите на Рачев. На място обаче присъстваха и от инициативният комитет "Да спасим община Септември". Именно те подадоха сигналите до прокуратурата.

Защитниците на септемврийския кмет посрещнаха инициативния комитет с освиркване. Полицаи се грижат за обществения ред, за да се предотвратят евентуални сблъсъци.

БСП се пита кой плаща гаранцията на кмета на Септември

БСП се пита кой плаща гаранцията на кмета на Септември

Срещу кмета се води и друго дело за укриване на данъци

Припомняме, на 1 февруари полицаи претърсваха сградата на община Септември. Операцията срещу корупцията по високите етажи на властта е под ръководството на Специализираната прокуратура. Над 50 полицаи извършваха обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

В операцията участва и Бюрото за защита на свидетили към главния прокурор Сотир Цацаров. Акцията бе заради повдигнато обвинение за данъчно престъпление срещу кмета на общината Марин Рачев за нарушения на закона за обществени поръчки. С тях са нанесени щети на община Септември за 13 милиона лева.

Малко по-късно в четвъртък кметът Рачев бе отведен на разпит и качен на автомобил."Не съм задържан. Не са ми повдигали никакво обвинение. Оказвам пълно съдействие на прокуратурата, не съм нарушил закона и вярвам в справедливия български съд", заяви Марин Рачев пред журналисти.

Отведоха кмета на Септември с патрулка на разпит
Обновена

Отведоха кмета на Септември с патрулка на разпит

Кметът Марин Рачев е взет от дома си в 6 часа сутринта и закаран в общината