Кой плаща гаранцията от 250 000 лв. на кмета на Септември? Това пита народният представител от "БСП за България" Славчо Велков по време на пресконференция в гр. Септември. По думите му има симбиоза между власт и бизнес.

"Вследствие на това, което се случва, се създава впечатление, че държавата се управлява от една добре смазана корупционна машина", изтъкна той.

Освободиха от ареста кмета на община Септември

Освободиха от ареста кмета на община Септември

Освобождаването му е срещу голяма парична гаранция

Той припомни и други проблеми в общината. "С пистолета на един общински председател бе убит човек и веднага бе вменена вина на едно 6 годишно дете. Когато жителите на Варвара преграждаха пътя и протестираха, нямаше такава реакция. И аз се надявам специализираната прокуратура да не спре дотук в област Пазарджик", каза Велков и допълни, че това се случва в цялата държава.

Атанас Зефиров от ИБ на БСП пък се зачуди защо и как този кмет се е сдобил с документ на ДАНС. "Кметът на гр. Септември трябва да бъде отстранен от работа", категоричен е социалистът. "Заявяваме ясното ни и категорично намерение да водим до успешен край борбата с паралелната държава", отсече Зефиров.

Протестиращи в Септември си искат "мотора" на общината - кмета Рачев

Протестиращи в Септември си искат "мотора" на общината - кмета Рачев

Стотина души излязоха в подкрепа на арестувания кмет Марин Рачев

В срещата участие взе и депутатът БСП за България Йордан Младенов. Той каза, че у кмета на Септември е намерено тефтерче, в което е описана всяка една обществена поръчка. "Това не дава ли чувството за безнаказаност. Не се ли е притеснявал, че може да бъде проверяван, за да си води чинно счетоводни доказателства? Срещу този кмет се води и друго дело - за укриване на данъци, в особено големи размери", обясни Младенов.