Ще влезем в историята с вот, в който няма аргументи. Опозицията избяга, това заяви Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание след като дебатите по вота на недоверие продължиха по-малко от 90 минути.

Цветан Цветанов заяви, че е готов да даде консултация на червените за слабите звена на кабинета. За тези слабости обаче герберите имали системен подход за отстраняването им. Съжалявам, че нямаше смислен дебат, каза Цветан Цветанов.

90 минути стигнаха на депутатите за дебат по темата сигурност

90 минути стигнаха на депутатите за дебат по темата сигурност

Няма желаещи да се изкажат по втория вот на недоверие

БСП толерирали престъпните групи, според него. Ще изчакаме да им изтече времето и след това ще се върнем, това си говорели от кримиконтингента при идването на ГЕРБ на власт.

Според Цветан Цветанов социалистите не искали да има смислен дебат, защото нямало какво да кажат, според Цветанов. Мотивите на червените били като есе на първокласник, по оценката на бившия вътрешен министър от кабинета Борисов 1.

Марешки пълни дупки по варненските улици вместо дебат по вота

Марешки пълни дупки по варненските улици вместо дебат по вота

От "Воля" даряват камери, каракачанска овчарка и кокошки на възрастен мъж от с Якимово

630 мобилни екипи бдят по малките населени места. Ние само се упражняваме, но никога няма да ни дойде главна роля, това си казвали червените. Цветан Цветанов приветства ръководството на БСП за задълбочените пленуми, на които столетницата се парцелирала. Не ни пречите, каза още той. 

Силовият министър Валентин Радев изтъкна, че в аргументите на левицата нямало нищо конкретно, а само популизъм. Кой написа мотивите на Нинова, попита той.

Валентин Радев категорично отрече да се е увеличила битовата престъпност. Министърът представи и графики. За десетгодишен период престъпността намалява. Спад има и при грабежите и кражбите.

Според Радев в БСП нямало експерти в сигурността и Нинова била подведена. 613 души са напуснали системата на МВР. Над 1000 са назначените. 6 000 полицаи трябвало да бъдат обучени. Досега са обучени 2000.

Нинова зове за народно правосъдие
Обновена

Нинова зове за народно правосъдие

Престъпността седи на масата в Министерски съвет

За миграцията Валентин Радев възкликна: "Тези хора все едно не са били в държавата". Цяла Европа ни хвали, че България пази най-добре сухопътната граница, отчете той. Къде са мигрантите, които минават границата, недоумява силовият министър. Построихме 200 километра граница, те 30 километра, да сме казали нещо, подчерта Радев. Границата се пази повече от надеждно, увери МВР шефът.

ГЕРБ като дойде на власт прави правила, коментира още той.

Валентин Радев заяви и че спадат и жертвите на ПТП. Чудеса не могат да се случат, заяви министърът на вътрешните работи. Освен това много се правило за полицаите. А за бегълците от затворите, също по думите на вътрешния министър, преди управлението на ГЕРБ също били повече.