Лидерът на БСП Корнелия Нинова се подигра с кабинета с поредния отклонил се престъпник - този път от районното в Пловдив. Със новината за това Корнелия Нинова започна представянето на мотивите за вота на недоверие по темата сигурност в пленарна зала.

25-годишен избяга от тоалетна на арест в Пловдив
Обновена

25-годишен избяга от тоалетна на арест в Пловдив

Скочил от прозорец на втория етаж

Хората са незащитени, а престъпниците са неразкрити, изтъкна тя. Специален акцент Нинова постави на битовата престъпност. Соцводачът захапа кабинета и за политическите назначения в сектор Сигурност. Червените атакуваха и престъпността на белите якички.

Над 2000 били напусналите полицаи. Унищожавате системата за сигурност, каза Корнелия Нинова. Приватизирате сектор Сигурност, недоволна е тя.

20-30% е недокомплектът в отбраната, по думите й. Пилотите отказали да летят. Престъпността седи на масата в Министерски съвет, каза Нинова, цитирайки думи на вицепремиера Валери Симеонов. Червеният лидер захапа и вътрешния министър Валентин Радев за случая на пропуснатите пътници на летище "София". Тя е притеснена за имигрантската криза. Размахва ни се пръст, отчете Нинова. Не сме сигурни, че господин Борисов говори смело пред ЕС, каза тя. Социалистката попита дали премиерът е напуснал срещата за бежанците, за да гледа мач.

Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска подкрепа

Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска подкрепа

Подписите на министър и главен архитект отменят ли закони, пита вицепремиерът

Червените пуснаха и мултимедия с думи на министър-председателя. Това ядоса Цвета Караянчева, която разпореди да се спре видеото. Все сме виждали да налагате цензура на опозицията, но на премиера, изненада се Корнелия Нинова. Не опазихме границите, категорична е тя. Правителството на Борисов не можело да гарантира сигурност, отсече лидерът на опозицията. Време е народът да въздаде справедливост, призова тя.

Финансовият министър Владислав Горанов кратко отговори на Корнелия Нинова, че не разбрала за какво ни критикува ОЛАФ, като след това обаче излезе от парламентарната зала.

Марешки пълни дупки по варненските улици вместо дебат по вота

Марешки пълни дупки по варненските улици вместо дебат по вота

От "Воля" даряват камери, каракачанска овчарка и кокошки на възрастен мъж от с Якимово

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова се скара на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че позволила на соцлидера от трибуната да проявява своята некомпетентност. Моля да укротим страстите, опита се тя да успокои атмосферата в зала.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се включи в споровете. Този вот няма да успее, твърдят тези, за които това е само аритметика, подчерта той. Не бързайте да се радвате, предупреди Карадайъ, изтъквайки политическите ефекти от този демократичен инструмент. Трябва да реагираме, трябва да действаме, заяви лидерът на ДПС.

Той настоя всички да се справят своевременно с проблемите на сигурността. Нужни били спешни мерки и действия. Моделът на управление генерирал несигурност и нестабилност, заяви Карадайъ, отново коментирайки и темата за езика на омразата и присъствието на националистите във властта.

Това е вторият вот на недоверие срещу правителството Борисов 3. БСП още в началото обявиха, че няма да търсят предварително подкрепа от други политически партии за гласуването. От ДПС обявиха, че ще изслушат мотивите и аргументите, но принципно, като опозиция, подкрепят вота на недоверие.

В парламентарната зала днес дойдоха вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов, Цецка Цачева, Валентин Радев, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Боил Банов, Бисер Петков, Емил Караниколов.

Както и по време на първия вот на недоверие към кабинета си министър-председателят Бойко Борисов не дойде в пленарна зала.