Мъж е избягал от ареста на Трето Районно управление в Пловдив. Той е бил задържан за 24 часа в ареста, но е избягал тази сутрин от охраняваното помещение. Мъжът е обявен за общонационално издирване, обявиха от МВР за news.bg.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на 25-годишен мъж, задържан в ареста на Трето РУ на МВР-Пловдив.

Днес около 9,30 часа, в Пловдив, от сградата на Трето РУ на МВР-Пловдив, е избягал 25-годишният П.П. Установено е, че той е напуснал сградата през прозорец на тоалетната на втория етаж.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни оперативно-издирвателни мероприятия с оглед установяване местонахождението на П.П., както и процесуално-следствени действия.

Новината за бягството дойде в самото начало на дебатите по вота на недоверие в Народното събрание. Вотът на недоверие е внесен от БСП и е по темата сигурност.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи факта в самото начало на дебатите, когато представяше в пленарна зала мотивите за вота на недоверие.

Малко по-късно от Районна прокуратура - Пловдив обявиха, че наблюдават досъдебно производство за бягство на 25-годишния П.П. от полицейски арест. Бягството е станало около 9,30 часа в Пловдив.

Той е бил задържан за 24 часа по искане на Окръжна прокуратура-Пловдив. Той е напуснал сградата през прозорец на тоалетната на втория етаж.

Припомняме, Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

По-късно, на 6 юни Пелов бе застрелян в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също почина от раните си.

МВР предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

На 13 юни вътрешният министър Валентин Радев обясни преди заседание на комисията по ред и сигурност в парламента, че директорът на областното управление на МВР София-град Георги Григоров и неговият заместник не са се справили със задълженията и отговорността си. Това е причината да бъдат освободени от длъжност.

Малко по-късно, на 21 юни избяга затворникът Борис Иванов от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Мъжът е на 48-години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татуировка - червена целувка.

Борис Ангелов Иванов е осъден за кражби и блудства. Затворникът е с присъда 13 години лишаване от свобода от 2011 г., като до този момент е излежал 7 години. Дни по-късно той беше заловен.

През април пловдивският затворник Георги Танчев - Манджата избяга от работна площадка. След две седмици издирване той беше върнат в затвора.