Ловешките полицаи издирват избягал затворник. Той е изчезнал тази сутрин. Бил на режим в затворническо общежитие, съобщи БНР.

Мъжът е избягал от работен обект около 10.30 часа. Организират акция по издирването му.

Арестуваха издирван от седмица избягал затворник в Бургас

Арестуваха издирван от седмица избягал затворник в Бургас

Не се е завърнал в бургаския затвор след изтичане на законовия отпуск

Това не е единственият случай на избягал затворник в последните месеци.

Припомняме, Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

По-късно, на 6 юни Пелов бе застрелян в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също почина от раните си.

МВР предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора.
Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

На 13 юни вътрешният министър Валентин Радев обясни преди заседание на комисията по ред и сигурност в парламента, че директорът на областното управление на МВР София-град Георги Григоров и неговият заместник не са се справили със задълженията и отговорността си. Това е причината да бъдат освободени от длъжност.