БСП няма да поеме засега собствеността на Дом-паметника на връх Бузлуджа.
Това каза председателят на партията Сергей Станишев по време на среща със симпатизанти в Казанлък.

Припомняме, от Областна Управа - Стара Загора съобщиха за News.bg, че нееднократно са търсили становище от БСП искат ли си паметника и кога реално ще влязат във владение, но отговор не е имало.

През септември по време на откриването на Музея на социалистическото изкуство, премиерът Борисов съобщи, че правителството ще вземе решение за прехвърляне на собствеността на символа на социализма - т.нар. Чиния на Бузлуджа на социалистическата партия.

Мисията на БСП е да свали от власт партия ГЕРБ на следващите парламентарни избори, посочи още Станишев, цитиран от БНР.

Според соцлидерът въпросът с предизборната кампания вътре в партията с конкурента му Георги Първанов преди конгреса на БСП не е драматичен. По думите му по-важно е как се води лидерската битка.

На въпрос колко ще отцепи Георги Първанов от БСП със своите обиколки из страната, Станишев каза, че БСП не е торта и никой нищо не може да отцепи, тъй като въпросът за политиките в БСП ще се реши на конгреса.

Той отхвърли упреците на Първанов по отношение на Устава на партията и критикува идеята му за пряк избор на председател, съобщава Дарик.
Станишев каза, че никой не може да се обявява за Бог и да се поставя над партията. Не съм го започнал аз това и няма да се впускам в лични спорове и нападки, допълни той, като подчерта, че в политиката цени най-много последователното поведение.

„Да, аз имам своите упреци към Георги Първанов, за политическата линия, за политиката към ГЕРБ. Не може да се говори завоалирано", каза Станишев и заяви, че с БСП ще е свършено, ако се превърне в ляв ГЕРБ.

След конгреса БСП трябва да излезе с ясни политически послания, ясно политическо поведение и предизборна организация със създаването на национален изборен център и регионални изборни центрове.