Рокадите в правителството са необходими и в полза на обществото, моделът на управление е паралелна държава, а от нея за българите не остава нищо. Това коментира преди Националния съвет на БСП Филип Попов. Той не пропусна и постоянното назначение на "калинки" във властта.

Попов не пожела да каже кой ще бъде сменен или избран за Предизборния щаб, уточни, че зависи от решенията на Пленума. Не вижда и защо да се сменя Георги Свиленски.

Подходът към избирателите трябва да се промени, избирателите не разбрали какво предлагат БСП. Някои от конкурентите били пропуснати на изборите и сега на Пленума ще им се обърне повече внимание. Това е мнението на Румен Гечев. Той коментира и рокадите на служебния кабинет.

Седем министерства вече са с нови зам.-министри

Седем министерства вече са с нови зам.-министри

Те са назначени със заповед на премиера Стефан Янев

В целия свят се правят рокади, ако са калинки без качества не трябва да има колебания, ако са професионалисти, да останат - е мнението на Румен Гечев. Той даде пример с изтеклите данни на над 5 млн. българи от НАП, чиято шефка бе сменена вчера.

Александър Симов обясни, че БСП ще набележи своите цели за изборите, като е категоричен, че промяна е необходима с цел победа.

Ще се избере състав на Националния предизборен щаб, потвърди той.

Симов коментира служебния кабинет като оптимистичен с политици от целия спектър на страната. А рокадите са били не просто необходими, а задължителни, първите действия вдъхват оптимизъм.

Съжалявам, но кадрите на ГЕРБ не са богоизбрани, това не е чистка, а нормален подход, добави в заключение той.

Даниел Митов пита хората от центъра на София

Даниел Митов пита хората от центъра на София

Идеята, че ГЕРБ просто ей така ще си отиде е заблуда и спекулация. Ние знаем къде отиваме и какво ще правим