Даниел Митов, от няколко дни зам.-председател на ГЕРБ и номинацията на партията на Бойко Борисов за премиер в разпуснатото вече 45-то Народно събрание, се обърна към столичани и избирателите на "Демократична България" с въпрос дали те са знаели, че ще бъдат отведени при президента Румен Радев - президент всъщност на БСП.

В студиото на БНТ Митов заяви, че журналистите трябва да питат затова лидерите на "Демократична България", а той задава този въпрос на гражданите и избирателите.

Припомняме, че Даниел Митов бе външен министър от квотата на Реформаторския блок във второто правителство на Бойко Борисов. Политическата му биография минава и през поста служебен министър в служебното правителство на президента Плевнелиев с премиер Георги Близнашки. Преди това е член и кандидат в листи на ДСБ, но през 2012 г. напуска партията и се присъединява към Движение България на гражданите на Меглена Кунева.

Борисов се появи с черно-бяло интервю за държавата, хляба и здравето

Борисов се появи с черно-бяло интервю за държавата, хляба и здравето

Няма проблем със свободата на словото, а в държавата има пари, "защото Бойко е спестовник, Бойко е натрупал фискален резерв"

Със служебното правителство БСП, тъй като не може по никакъв друг начин да влезе във властта, влизат през задния вход и за това помага десницата - "Демократична България" - в това е уверен Даниел Митов.

Той се въздържа да определи назначенията на служебното правителство като чистка, но ги нарече знакови, странни и екзотични и се позова на мнението на хората - те определяли служебното правителство като "план за управление на държавата "Орешарски - 2" и връщане на олигарсите.

Самото служебно правителство според Даниел Митов е "обединение с кураторството на президента Радев" и това е опасно, защото излиза извън конституционните правомощия на президента. В България имаме и изключително негативен опит за такава политическа конструкция, предупреди Митов и насочи разговори към "емблематичното правителство на Тройната коалиция".

Служебното правителство смени и главсека

Служебното правителство смени и главсека

Предложено е на президента да издаде указ

"То е показателно за това какво се случва, когато президентът (тогава Георги Първанов) започва да излиза извън конституционните си правомощия и става демиург на коалиционни конструкции", заяви Даниел Митов.

Каква ерозия в нашите редици - така Митов отговори на въпрос за случващото се в ГЕРБ. Припомняме, че на Националното събрание на ГЕРБ на 11 май Даниел Митов бе избран за заместник на лидера Бойко Борисов.

"Каква ерозия при положение, че ГЕРБ е първа политическа сила и спечели най-много гласове", продължи Митов и попита къде се вижда разпадането на ГЕРБ.

Служебното правителство смени и главсека

Служебното правителство смени и главсека

Предложено е на президента да издаде указ

Ние знаем къде отиваме, какво ще правим и ще имаме ясни послания. Идеята, че ГЕРБ просто ей така ще си отиде е голяма заблуда и спекулация. ГЕРБ стана най-голямата дясна партия", заяви Митов.

Той е убеден, че ГЕРБ не само няма просто да изчезне, а и не трябва да става това.

На въпрос за "тоталната изолация", в която е изпаднала партията в 45-то Народно събрание и отказа на останалите партии не само да работят, но и да разговарят с ГЕРБ, Даниел Митов отново заяви, че това не е разумно политическо поведение, което се надява да бъде преодоляно в следващия парламент.

Борисов: Елате ме изчегъртайте, да видя как става

Борисов: Елате ме изчегъртайте, да видя как става

Той настоя ГЕРБ да бъдат господари на изразите

Даниел Митов нямам никакви съмнения в символиката на своето избиране за зам.-председател: "Имам ясна политическа принадлежност в дясно, дясно-консервативното пространство."