Целта на изборите е не да се направи парламент, а да се състави управление. Това заяви премиерът в оставка и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в заключение на Националния съвет на ГЕРБ.

Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш. То не е да свалиш някого, да си против някого или да си в опозиция. Сериозните партии искат да управляват, а когато е парламентарна република и изборите са мажоритарни, най-естествено е лидерът на партията да стане премиер, посочи Борисов.

Искат да ни изчегъртат. Обирайте си думите, призова той и настоя ГЕРБ да бъдат господари на изразите. Той недоумява какво значи изчегъртване. "Елате ме изчегъртайте, да видя как става", настоя той.

Слави Трифонов: Трябва да бъде изчегъртано това, което направи ГЕРБ

Слави Трифонов: Трябва да бъде изчегъртано това, което направи ГЕРБ

БСП беше най-слабата и беззъба опозиция

Борисов се надява новото правителство да осигури честни избори. Няма гаранция за вота, отбеляза той, като се надява хакери да не влязат в машините и да не направят беля. Нашите представители в избирателните комисии много внимателно да наблюдавате и да броите, настоя Борисов.

Бъдете обрани, нека бъдем конструктивни - каквито и машинации да правят, нищо не се е случило. Ако са такива резултатите, пак ли ще говорим - с този не иска, с този не мога. Това е пагубно за държавата, а има да се взимат важни решения, посочи премиерът в оставка.

Борисов не иска разрушители, а мир

Борисов не иска разрушители, а мир

Коментарът му е във връзка с участието на Радев във формата Б-9

Според него служебното правителство няма да бъде отговорно за нищо, защото ще се ръководи от президента Румен Радев. Ако народът пак така ни подреди, не е хубаво да сме в ситуация на враждебност, настоя Борисов. По думите му хората искат да виждат държавата модерна, а не помнят Южната дъга и Горубляне.

Борисов коментира и комисията по ревизия, ръководена от Мая Манолова в 45-то Народно събрание, като "арбитражен съд между бизнесмени". Борисов обвини 4-5 "свързани помежду си медии" в гьобелсова пропаганда. "Пускат една лъжа, ретранслират. Една лъжа, повторена 100 пъти, за хората става истина. Ходи после се оправдавай", посочи още премиерът в оставка.

"Пълна мобилизация, добронамерено и твърдо, за да можем да отстоим евроатлантическите позиции и както каза Цветанов, убеден евроатлантик - да действаме предпазливо", призова Борисов.

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ

Това стана ясно по време на Националното събрание на партията

Смисълът е да покаже, че ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове. Нека не се чувствате, че не всички са оценени по равно, обърна се той към членовете на Националния съвет. Новият политически лидер колегата Трифонов вчера май се заяде с мен, че изборите струват 150 млн. да, те могат да струват 130, 140 млн., но при всички случай са над 100, отбеляза Борисов.

За това упрекът ми към тях не е бил груб, отчете Борисов и добави, че не е това сметката и не е в нея разликата, а разликата е, че се загубиха месеци наред без да имаме управление.

Борисов се похвали с миграционната криза като един от успехите на ГЕРБ. Ние не допуснахме българите да пострадат така както цяла Европа и не допуснахме по време на гръцката и световна криза да пострадат банки и финансови институции, отчете той. ГЕРБ не допуснати тоталния локдаун на държавата. Не случайно Костадин Ангелов ми го искахте за водач във всички региони, похвали се Борисов.

Фандъкова и Николов вече не са замове, но не както Цветанов

Фандъкова и Николов вече не са замове, но не както Цветанов

Те остават най-заслужилите, каза Борисов

За членове на контролната комисия на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов предложи Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова и Полин Гълъбова. Те бяха одобрени от членовете на Националния съвет на ГЕРБ.