Членовете на Националното събрание на ГЕРБ освободиха членовете на изпълнителната комисия на партията - заместник-председателите Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Това стана ясно по време на днешното онлайн Национално събрание на ГЕРБ. От всички гласували 975 гласуваха "за" 16 "против" и 46 "въздържал" се.

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че oсвобождаването на Фандъкова и Николов от постовете им на зам.-председатели на партията не е поради причината, за която освободил Цветан Цветанов.

Христо Иванов констатира: Наличието на Борисов в ГЕРБ я обрича на ролята на мафиотско семейство

Христо Иванов констатира: Наличието на Борисов в ГЕРБ я обрича на ролята на мафиотско семейство

Политическото битие на ГЕРБ трябвало да бъде преосмислено

За времето, което управляват, София и Бургас станаха в пъти по-добро място за живеене - от метрото до спортните зали и всичко останало. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас - парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи от нашите евроатлантически партньори, отчете Борисов.

,,Не отива днес да възложа на Фандъкова да отиде до Сливен или Добрич, а като член на Изпълнителната комисия може да подпомага Тодор Кръстев. Същото е и с Митко Николов... налагаше се да го пращам в Сливен, Ямбол и други градове, а това е отсъствие от работното му място в Бургас. Те остават най-заслужилите, така че се надявам да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях, защото е точно обратното. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква време за партийни ангажименти и служебни ангажименти. Просто искам да им оставя тези три години да работят повече за градовете си, да помагат на съпартийците си и да сме пак заедно'', уточни още Борисов.

Борисов не иска разрушители, а мир

Борисов не иска разрушители, а мир

Коментарът му е във връзка с участието на Радев във формата Б-9

Красимир Велчев, Пламен Нунев и Менда Стоянова също напускат Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов откри първото онлайн национално събрание на партията.

Борисов определи Велчев като партиен боец, безукорно честен и не може да каже лошо за него. Той остава да работи в партията с цялото сърце и душа, за да може да има обновление. Същото Борисов може да каже и за Нунев, но с някои наши грешки загубихме изборите в Русе.

Менда Стоянова я няма на събранието поради лични причини. "Тя беше един от темелите във финансите и успяваше да направи бюджети заедно с финансовите министри много, много години напред. Тя също продължава да работи за партията, а на нейно място ще влязат други хора", оцени Борисов и им благодари за добра свършената работа.