БСП се разграничава от поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров за вдигане на такса смет с 800%. Това съобщават от пресцентъра на партията.

По думите им това решение е в противоречие със социалната политика на партията и предизборната платформа за местни избори. Каквото от БСП се обещава в опозиция, трябва да се изпълнява и в управление, категорични са социалистите.

По предложение на кмета е увеличена такса смет в селата от 2.5 промила на 19.6, което представлява близо 800 процента. За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят, подчертават червените.

БСП се разграничи от своя кмет в Перник

БСП се разграничи от своя кмет в Перник

Заради решението за закриване на театъра...

Според тях новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците.

Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали - за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано, допълва още социалистите в позицията си.

Припомняме, че само ден по-рано от БСП се разграничаха от Станислав Владимиров заради решение да бъдат закрити Общинският драматичен театър и музикалните състави към Двореца на културата в града.