Председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов отрече кандидатът за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да е свързана с "червените". Пред журналисти в Партийния дом, Гуцанов уточни, че след направена бърза справка е станало ясно, че Грънчарова е била избрана през 2015 г. с гласовете на ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичния фронт за зам.-председател на Сметната палата.

От думите му стана ясно още, че БСП не са интересни за служебни министри.

За "Възраждане" Горица Грънчарова не е фактор

За "Възраждане" Горица Грънчарова не е фактор

Според Костадин Костадинов тя няма да взима решенията си самостоятелно

Гуцанов смята, че Грънчарова може да сформира служебен кабинет, след като президентът Румен Радев я е избрал за кандидат за служебен министър-председател. За БСП е важно предсрочните парламентарни избори да бъдат честни и почтени. До 30 август трябва да бъде посочен българския еврокомисар.

Запитан дали трябва да бъде отстранен служебният вътрешен министър Калин Стоянов и дали именно МВР шефът ще е тест за новия служебен премиер, Гуцанов призова партиите да не казват кой на кого ще е тест и за какво, а да се гледа Конституцията на България, която те са променили, без да имат нужния капацитет. В момента сме свидетели на всички неразбории в служебния кабинет заради спорните промени в Конституцията, коментира още Борислав Гуцанов.

Делян Пеевски убеден, че мистър Кеш зверски ще натиска Горица Грънчарова

Делян Пеевски убеден, че мистър Кеш зверски ще натиска Горица Грънчарова

Освен Копринков и друг съветник и касиер на президента - Пламен Узунов ще натиска