Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов поздрави зам.-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова за решението й да стане служебен премиер.

Пред журналисти в Партийния дом Борисов заяви, че не познава Грънчарова и би било пресилено да каже каквото и да било за нея.

Борисов обаче заяви, че не разбира желанието за управление през задния вход в служебния кабинет. "Той по принцип е за изход", подчерта лидерът на ГЕРБ, като не обясни какво има предвид кой влиза в служебния кабинет през задния вход.

Борисов очаква ходовете на Горица Грънчарова, за да види дали определени политици влизат през задния вход в служебния кабинет или не. Той смята, че Грънчарова е от квотата на БСП, когато е била избирана за зам.-председател на Сметната палата, въпреки че определени медии го поправиха, че е била от Патриотичния фронт.

Радев даде мандат за ниско напрежение, Грънчарова организира честни избори

Радев даде мандат за ниско напрежение, Грънчарова организира честни избори

Президентът изказа надежда, че Горица Грънчарова ще разчита само на себе си

Борисов отново заяви, че няма да позволи ГЕРБ да има министерски кресла в служебния кабинет на Горица Грънчарова. Той призова служебното правителство да си спазва ангажиментите за честни избори, а политиците да си гледат партиите.

На въпрос дали трябва да бъде сменен служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заради поредицата от критики и искания за оставката му, Борисов заяви, че силовият министър по никакъв начин не е променил резултата от последните проведени избори. Борисов обаче направи препратка към изтеклите записи от националното съвещание на ПП-ДБ, според които именно те са пожелали Калин Стоянов за министър на вътрешните работи, за да направят "ала бала с президента и с машините".

Кирил Петков наблюдава МВР-то на Горица Грънчарова

Кирил Петков наблюдава МВР-то на Горица Грънчарова

ПП-ДБ подлага на тест Горица Грънчарова-Кожарева

Борисов призова да не се говори още отсега кои са възможните и невъзможните управленски коалиции след изборите. Ако се прави така, по-добре да кажем днес да не се явяваме на избори, а последните да станат първи, коментира той. "Оказа се по-важно да си предпоследен и последен, за да може да ти дойде силата да искаш всички да те подкрепят", възмути се отново Борисов, че партиите в 50-тия парламент не са подкрепили първия мандат на ГЕРБ с номинация Росен Желязков. Именно това предопределило отиването на поредните предсрочни избори.

По отношение на протестите ЛГБИ общността относно промените в Закона за предучилищното и училищното образование, касаещи забраната да се говори за сексуалната ориентация в училище, Борисов заяви, че вярва на Българската православна църква и на патриарх Даниил, които са подкрепили приетия от депутатите законопроект.

Борисов се похвали още, че вчера са приети всички закони, свързани с евроатлантизма. "Ако евроатлантизмът е да ме направи жена, значи тогава не съм евроатлантик и няма да стана по никакъв начин, нито желая внуците ми да го направят. Ако това е определението, може спокойно да напишете, че Борисов не е евроатлантик и няма да бъде", пошегува се Борисов относно приетия Закон за предучилищното и училищното образование.

Румен Радев посрещна партиите с "не можем повече да бавим", а и има избор от премиери

Румен Радев посрещна партиите с "не можем повече да бавим", а и има избор от премиери

Делян Пеевски, който не присъства, стана повод за реплики