Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не се меси и няма да се намеси в избора на нов служебен премиер. За ГЕРБ няма никакво значение и им е безразлично кой ще е служебен премиер и кои ще са служебните министри, каза Борисов в кулоарите на Партийния дом пред журналисти. Той увери още, че ГЕРБ е консолидиран за предстоящия вот на наесен и хората имат ясен план затова какво искат да надградят.

Той е на мнение още, че кандидати за премиери има много - "най-правилно е 6 млн. имена да се сложат, без децата, и всички в България да са кандидати за премиер". Борисов не даде оценка на служебния кабинет на Димитър Главчев, като все пак уточни, че никой не е коментирал организацията на последните избори, които бяха 2 в 1, предсрочни парламентарни и европейски.

Борисов посочи още, че всички антидействия, които се предприемат от партиите, не са дългосрочни. "Няма как да се съберат водата и олиото заедно. За ГЕРБ добро ДПС няма и затова се надявам другите партии да проявят повече разум и да не се водят от антиемоциите", призова Борисов.

Бойко Борисов подчерта още, че ГЕРБ може без всяка една партия, може с всяка една партия и вече много ясно е казвал, че добро ДПС няма, за да работят, с което и да е от тях. Той обаче отрече да прави анти-ДПС коалиция за след предсрочните парламентарни избори наесен. През тази една година с ДПС направихме заедно с ПП-ДБ всичко, което касаеше Конституцията, съдебната реформа и подкрепата за Украйна, изброи Борисов.

Борисов видя коалиция анти ГЕРБ - Пеевски, Костадинов и Денков

Борисов видя коалиция анти ГЕРБ - Пеевски, Костадинов и Денков

Няма да правим коалиция с ДПС

Той заяви още, че не вижда какво се е случило с председателя на парламента Рая Назарян, за да е ГЕРБ ядосан и се пошегува, че и ГЕРБ са минали през тайни срещи, само че са ходили по манастири, а не са влизали в лаборатории, апартаменти и кьошета.

Според Борисов антикорупционната комисия не е попълнена, защото партиите не могат да се разберат кои да са началниците. ГЕРБ стоят далеч от тези избори, защото да се направи нещо през служебно правителство, означава да се влезе през задния вход, изтъкна бившият премиер.

Бойко Борисов заяви и че лятото вече е свършило, Преображение е минало и се надява, след като политиците се върнат от Гърция и сменят узото с ракия, да са си научили уроците от последните избори.

Борисов с поглед към нови избори: Трябва да са последните

Борисов с поглед към нови избори: Трябва да са последните

Нищо по-добро вдясно от партията му нямало да се появи

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не пожела да коментира пред журналисти дали Мария Габриел ще стане заместник-генерален секретар на НАТО, тъй като това е "предположение". "В ГЕРБ коментираме нещо, когато се случи. Имаме много идеи, но коментираме нещо само, когато е истина", обясни Борисов, като не даде еднозначен отговор дали бившият външен министър ще отиде в НАТО. "Една достойна кандидатура като Мария Габриел трябва да бъде оценена в света", каза Бойко Борисов, намеквайки, че може да има развитие по темата.