Председателят на "Нова Република" Радан Кънев обяви, че БСП е голямото зло, но ГЕРБ не искали да ги спрат

"БСП се е озъбила отново за властта. Всички знаем колко опасно е било това винаги. Само половината от програмата си да изпълнят и се връщаме 20 години и 20 милиарда назад. Толкова се канят да откраднат - 20 милиарда от парите ни и 20 години от живота ни", изтъкна пред симпатизанти в Стара Загора Радан Кънев.

По думите му, ГЕРБ не иска и не може да спре БСП, защото Борисов и Цветанов предпочетоха да управляват по комунистически, вместо да модернизират България. 

Реформаторите се обявиха за гласа на разума в морето от популизъм

Реформаторите се обявиха за гласа на разума в морето от популизъм

Блокът е готов за изборите с програма в три стълба

Той припомни резултатите от последните президентски избори. "Борисов и Цветанов принудиха хиляди десни хора, включително и свестни хора от ГЕРБ, да гласуват за кандидата на БСП, само и само да ги свалят от власт. Представяте ли си колко трябва да отблъснеш хората с мутренското си управление, за да посегнат към червената бюлетина", подчерта Радан Кънев.

Петър Славов от своя страна коментира, че в момента сме свидетели на състезание по популизъм между БСП, ГЕРБ и патриотите. Затова Програмата за Нова Република била единствената дясна алтернатива.

Радан Кънев и Петър Славов призоваха десните хора да подкрепят "Нова Република".

"При всеки друг резултат на изборите, победителят ще бъде програмата на БСП, независимо дали е представена от БСП, от патриотите или от ГЕРБ. Защото техните програми са еднакви", каза още Кънев.