"Фалшива новина ли е фактът, че лично Борисов се обади на Нинова, за да ме покани да остана в правителството. Фалшива новина ли е, че Нинова и служебният премиер Герджиков по молба на Бойко Борисов проведоха среща по същия въпрос? Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави НС?"

Това попита Деница Златева на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. По думите й актуалният сезон на фалшивите новини се превръща в основна мантра за ГЕРБ.

Златева категорично отхвърли тезата, че БСП е партията, която произвежда фалшиви новини.

"Деница Златева, не помниш ли колко пъти идваше при Бойко Борисов в партийната централа на НДК, на 17 етаж, зад гърба на Корнелия Нинова", попита шефът на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова в отговор. Пиарката на Борисов се сеща за поне две такива срещи между Борисов и Деница Златева.

И други въпроси на Арнаудова към Златева.

Припомняме, от няколко дни ГЕРБ и БСП си отправят взаимни нападки именно по-въпроса за производството на фалшиви новини и скандали от тях. В неделя след извънредно заседание ГЕРБ обявиха, че възнамеряват да направят регистър на фалшивите новини с марка БСП.

Малко по-късно от пресцентъра на БСП изпратиха опровержение и на информацията от Севдалина Арнаудова. Според Деница Златева, тя: "като ресорен вицепремиер по председателството бях поканена на разговор от г-н Борисов в централата на ГЕРБ, на който предоставих цялата информация по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС."

На втората среща му е отказала да бъде част от настоящия кабинет. "Двете срещи никога не са били тайна и за тях съм информирала Изпълнителното бюро на НС на БСП", дакларира Златева.

"Интервюто на Корнелия Нинова за вестник "Капитал" е факт, но е дадено в една съвсем различна среда", уточни Златева по повод коментарите от последните дни за интервю на Корнелия Нинова във вестник "Капитал" от май 2016 г.
Тя уточни, че после са се провели избори, 1 милион са гласували за БСП и хората са й отредили място на силна опозиция, което е изнервило управляващите.

Относно оставката на здравния министър проф. Николай Петров, Златева попита Борисов, защо ако е знаел фактите от изнесения репортаж, не е реагирал и е назначил проф. Петров.

Тя попита още, ако са верни твърденията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в здравеопазването, то приемайки оставката му, премиерът заема ли страната на тези лобита.

"Тази поредна оставка в този сектор дали е израз на немощ в сектора здравеопазване", попита още Златева и припомни проблемите в сектора.

Вотът на недоверие по темата корупция остава, ще се стартират разговори с другите парламентарни групи. Темата за провала в здравеопазването няма да бъде включена, стана още ясно от думите на Златева.