Деница Златева е ходила зад гърба на лидера си Корнелия Нинова в централата на ГЕРБ на лични срещи с премиера Бойко Борисов. Това разкри пиарката на Борисов и шеф на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова във фейсбук профила си.

Коментарът й е по повод днешната пресконференция на социалистите, в която участие взе вицепремиерът по подготовката на европредседателството ни в служебното правителство на Огнян Герджиков.

БСП пита ГЕРБ кои са фалшивите новини

БСП пита ГЕРБ кои са фалшивите новини

Деница Златева и Севдалина Арнаудова си задават въпроси

ГЕРБ и БСП дълго се "хапаха" на тема Златева, след като Борисов я покани да остане на този пост и в третия му мандат. Днес на брифинга на "Позитано" 20 обаче Деница Златева попита дали са фалшиви новини: фактът, че лично Борисов се обади на Нинова, за да ме покани да остана в правителството и че Нинова и служебният премиер Герджиков по молба на Бойко Борисов проведоха среща по същия въпрос? Фалшива новина ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави НС?"

"Деница Златева, не помниш ли колко пъти идваше при Бойко Борисов в партийната централа на НДК, на 17 етаж, зад гърба на Корнелия Нинова", пита Арнаудова в отговор на днешните нападки на социалистката. Пиарката на Борисов се сеща за поне две такива срещи между Борисов и Деница Златева.

"Не помниш ли и колко вътрешна съпротива имаше тогава в теб, че твоята председателка иска да провали европейското председателство", пита още пиарката на министър-председателя и призовава Златева да си спомни разговорите с лидера на ГЕРБ.

По-рано днес от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха изявление на изпълнителната комисия на ГЕРБ, с което опровергаха изявление на Кирил Добрев, заместник-председател на Националния съвет на БСП, по БиТиВи, по въпроса за евентуално съвместно управление на двете партии. 

"Днес се разминаваме, пак казвам - днес се разминаваме, след три години може да се съберем" - беше репликата Кирил Добрев пред медията.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ заявиха отново, че възможността за съвместно управление е нулева. 

В неделя пък също след извънредно заседание от ГЕРБ обявиха, че възнамеряват да направят регистър на фалшивите новини с марка БСП.

Малко по-късно от пресцентъра на БСП изпратиха опровержение на информацията от Севдалина Арнаудова. Според Деница Златева, тя: "като ресорен вицепремиер по председателството бях поканена на разговор от г-н Борисов в централата на ГЕРБ, на който предоставих цялата информация по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС."

На втората среща му е отказала да бъде част от настоящия кабинет. "Двете срещи никога не са били тайна и за тях съм информирала Изпълнителното бюро на НС на БСП", дакларира Златева.