Какво прави ръководството на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) по случая с "Виетнамските общежития" в "Красна поляна" запита депутатът от "БСП за България" Николай Цонков регионалния министър Николай Нанков.

Народният представител, избран от 25-и МИР, е получил сигнал за проблемите във "Виетнамските общежития" от жители на столичния квартал "Красна поляна".

"360 семейства обитават сградите във "Виетнамските общежития", които са непригодни за живеене поради липса на условия, коментира Николай Цонков.

Припомняме, наемателите във "Виетнамските общежития" са настанени още 1993 или 1994 г. При един от протестите кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че общината трябва да премести тези, които си плащат редовно сметките.

Преместването им е в свободни общински апартаменти на този етап. Търсят се и свободни терени за изграждане на допълнителни жилищни площи, каза тогава Фандъкова.

Напрежение около бившите Виетнамски общежития в София

Напрежение около бившите Виетнамски общежития в София

Протест и контрапротест

В протокол от 31 август 2008 г. от "Красна поляна" трябва да бъде спряно настаняването на семейства, защото са потенциално опасни в противопожарно отношение и с влошени хигиенни условия за обитаване. В протокола се предвижда да бъде изготвен етапен план за освобождаването им от обитатели и разчистване на сградите.

В "Красна поляна" искат парк вместо ромско гето

В "Красна поляна" искат парк вместо ромско гето

Оплакват се от мръсотия и безотговорност

При това положение министър Нанков трябва да съобщи какви действия ще предприеме ДНСК по случая, заяви депутатът. "Освен това настоявам да обясни ясно и точно защо досега Дирекцията е бездействала и продължава да не изпълнява своите служебни и законосъобразни правомощия", каза Николай Цонков.

Събарят "виетнамските общежития" в столичната "Красна поляна"

Събарят "виетнамските общежития" в столичната "Красна поляна"

Търсят начин да настанят редовните платци

Николай Цонков продължава с приемните си за граждани в различни райони на столицата. Следващата ще бъде в село Чепинци, район Нови Искър, съобщиха от партията. Тя ще се проведе в събота, 17-и юни, от 10,30 часа.

В понеделник, 19-и юни, народният представител от "БСП за България" ще се срещне с граждани от "Овча купел". Приемната ще бъде от 17,00 до 19,00 часа в клуба на БСП на ул. "Любляна" №18.