БСП подслони паметника на Бузлуджа. Дълго време страстите между кабинета Борисов 3 и червената партия на тема "Дайте ни паметника" белязаха последния политически сезон между двамата основни опоненти и дори нажежиха политическите страсти.

Столетницата си поиска паметника на Бузлуджа с аргумент, че управлението не полага нужната грижа. Кабинетът обаче не даде чинията на едноименния връх.

Червените явно не са се дали обаче и са си сложили в партийната централа макет на монумента. Той посреща малко след входа всички посетители и журналисти. Така левицата символично си "прибра" паметника.

Темата за Бузлуджа е преекспонирана, според Нанков

Темата за Бузлуджа е преекспонирана, според Нанков

БСП могат и сега може да поддържа паметника чрез дарения

Паметникът на Бузлуджа (официално име Дом-паметник на БКП) е популярното име на най-големия идеологически монумент на тоталитарния комунистически режим в България. Архитектурата му е описвана като жертвен поднос и колона, символизиращи разгърнат флаг и венец в чест на Българската комунистическа партия. Издигнат е през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото му име (до 1942 г.) връх Бузлуджа, в чест на Бузлуджанския конгрес, проведен на същото място през 1891 г. През периода 1944 - 1989 година връх Бузлуджа и Дом-паметникът на Комунистическата партия са светиня за българските комунисти. Монументът на връх Бузлуджа няма статут на паметник на културата.