"БСП ясно показва, че не може да бъде алтернатива на управлението. Днешният ден бе пореден епизод от многото, в които те дават мило и драго да задават въпроси към премиера, само и единствено с целта да му кажат, че не е свършил нищо. С този си ход те ясно показват, че нямат работещи предложения и ясен план."

Това заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред Нова телевизия.

Той е на мнение, че ако една опозиция иска да е на мястото си, в такова положение тя трябва да даде своята подкрепа към управляващите.

Веселинов добавя, че ВМРО вече са публикували цялостна стратегия за справянето с извънредното положение в страната.

"Предложенията ни са работещи и дори БНБ вече прие част от тях", посочи Веселинов.

БСП моли Борисов да не говори за трупове
Обновена

БСП моли Борисов да не говори за трупове

Левицата смята мерките на управляващите за неефективни

От ВМРО са на мнение, държавата не трябва да пести пари в тази криза. По думите на Веселинов от ГЕРБ също нямали против, но искали да видят колко време ще продължи тази ситуация, за да се предприемат адекватните мерки.

Относно нужната подкрепа в туризма, който се очертава като един от най-засегнатите сектори в икономиката ни, Веселинов изрази твърдо мнение, че държавата трябва да извади пари за ваучери.

"Те биха могли да бъдат дадени на всеки българин, който се е осигурявал редовно през последните 8 от 12 месеца. Това е мярка, която би имала много добър ефект. Възползвайки се от това, всяко едно семейство ще вложи още пари, които ще задвижат икономиката. Много средства биха се върнали и обратно в държавата", смята той.

Нинова съобщи новината на Борисов: Няма план за излизане от кризата

Нинова съобщи новината на Борисов: Няма план за излизане от кризата

За Нинова не е нормално Борисов да й звъни късно вечер

По негово мнение все още не е късно за действия. Много от мерките, които предлага министър Ангелкога са били обсъждани и с ВМРО. Веселинов заяви, че следващата седмица предстоят разговори по темата между коалиционните партньори.

Относно защитата на българското производство депутатът изрази мнение, че ВМРО следят процеса с внимание, но не виждат голям приток на такива стоки в големите вериги. Ако резултатите не бъдат налице, най-логичният вариант според ВМРО би бил допълнително облагане на тези магазини.

Веселинов коментира и отпускането на мерките за борба с коронавируса у нас. Техният резултат щял да бъде видим едва след седмици, когато се анализират резултатите от нововъведенията. Тогава ще се прецени и дали те могат да продължат, допълни той. 

Нинова отказала на Борисов заедно да минат през кризата

Нинова отказала на Борисов заедно да минат през кризата

Дали един театър ще работи, или ще има заседание на парламента, било все едно