Премиерът Бойко Борисов се оплака в Народното събрание, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е отказала среща. В началото на пандемията той поискал среща с нея, за да отправи предложение да "минем всички задно през кризата".

Беше ми отказано, изтъкна пред депутатите Борисов, който се отчита за взетите мерки от страна на правителството за кризата.

За него дали един театър ще работи, или ще има заседание на парламента, било все едно.

БСП моли Борисов да не говори за трупове
Обновена

БСП моли Борисов да не говори за трупове

Левицата смята мерките на управляващите за неефективни

Справяме се добре с мерките, по думите на министър-председателя. Никой не можел да предвиди мащаба на пандемията. Затова бързо пренастроихме индустрията си, похвали се Борисов. Нашите мерки са съобразени изцяло с препоръките на СЗО, отчете той. Затова е създаден оперативният щаб от най-добрите специалисти.

Според Борисов мерките, които са взети, са навременни и точни, както и съобразени с народопсихологията ни. Имаме най-либералните мерки в Европа, подчерта още Бойко Борисов. В другите държави има вечерен час, както и ограничения за работа на различни отрасли. Единствено ние не сме затворили църкви и манастири. Горещо препоръчвам да се вслушваме в думите на щаба, призова той.