Всеобхватен и клиничен поглед върху проблемите в здравеопазването иска Калин Поповски от ВМРО.

Депутатите подхванаха актуализацията на НЗОК и ДОО. Неусвоени средства от бюджета за 2020 г. ще отидат за плащания към изпълнители на болнична помощ за минал период за 2015 - 2016 г. Става въпрос за 75 милиона лева. Увеличава се клиничната пътека за коронавирус и тя става 1200 лева.

 1200 лв. да е лечението на COVID-19 обсъждат БЛС и НЗОК

1200 лв. да е лечението на COVID-19 обсъждат БЛС и НЗОК

Да поскъпне и пътеката за раждане

Мярката, която се предлага е в интерес на лекарите, на тези, които са на първа линия, отчете и доктор Хасан Адемов. Той обяви, че партията ще подкрепи актуализацията, но изрази надежда, че лимитите в болничната и доболнична помощ ще отпаднат.

Между 15-20 милиона лева разминаване видя социалистът Румен Гечев в задълженията на лечебните заведения. Между първо и второ четене той поиска пълна справка с данните. Системата е сбъркана, защото очевидно това финансиране така не може да продължи, според червения депутат. Оценка Среден (3) постави той на управлението на здравеопазването.

Дават още 1,8 млн. лева за заплати в НЗОК

Дават още 1,8 млн. лева за заплати в НЗОК

Това реши Министерският съвет

Никой финансист няма да допусне безлимитно финансиране. Такова нямало и в Швейцария. Всеки лев трябва да бъде разходван по най-ефективния начин, според Джевдет Чакъров от ДПС.

Георги Колев от ОП настоя политиците да седнат на "кръгла или квадратна маса", за да решат проблемите на здравния сектор. Според него най-много болни има вкъщи, защото хората се лекуват по домовете си.

Актуализацията на бюджета на НЗОК мина на първо четене единодушно с подкрепата на 132 депутати.

БСП ще следи всяко левче за здраве

БСП ще следи всяко левче за здраве

Социалистите заподозряха нередности с лимитите за болниците