„Оставям днешната пресконференция на БСП и специално изявленията на г-жа Корнелия Нинова на съвестта на лидера на партията и бивш премиер Сергей Станишев".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод изказването на Корнелия Нинова.

„Надявам се г-н Станишев да обясни на своите съпартийци какво е свършил и какви финансови задължения е оставил на мен и новото правителство", допълни той.

По-рано днес на пресконференция на БСП Корнелия Нинова коментира информацията, че правителството ни се е разплатило със сомалийските пирати за първия отвлечен кораб с наши моряци.

„Това е абсолютно недопустимо за изказване на премиер", посочи тя по повод казаното от Борисов за платен откуп.

По думите й всички държави, засегнати от подобни посегателства и техните ръководители, са излезли с позиция, че не преговарят, не се договарят и не се разплащат с терористи.

„Такова изказване показва некомпетентност, грешна външна политика", категорично заяви Нинова. Тя добави, че те са характерни не само за премиера, а и за отделни негови министри. За пример  посочи Божидар Димитров и Трайчо Трайков.

„Става тенденция това правителство да води неправилна, некомпетентна, грешна външна политика", каза още Нинова.

През 2010г. всеки работещ български гражданин ще разполага реално с 50 лева по-малко на месец, казаха още от БСП.

След като по празниците хората изхарчиха последните си запаси, отсега нататък семейните бюджети ще бъдат на минус, предупредиха червените.

Според социалистите заради безпринципната политика на обедняване, която води правителството, след години на растеж на доходите, за първи път увеличението на цените значително ще надхвърля възможностите на семейните бюджети.

Според БСП започва голямото обедняване на българите.

От партията предупредиха, че кризата в България продължава да се задълбочава заради неумението на управляващите да правят политика, незнанието им как да управляват икономическите процеси и липсата на стратегия за защита на доходите на хората.