Червените организират бригада, която да дострои оградата по границата с Турция. От БСП са притеснени за националната сигурност като основен проблем на обществото.

На брифинг на "Позитано" 20 зам.-председателят на БСП Кирил Добрев атакува действията на властта по мигрантската криза. Като конкретна причина за избухване на недоволството той посочи катастрофата на АМ "Тракия" от преди два дни, в която загинаха 9 мигранти и неправоспособният шофьор.

Франция - целта на мигрантите, катастрофирали на АМ "Тракия"

Франция - целта на мигрантите, катастрофирали на АМ "Тракия"

Платили са между 5 и 6 000 евро

Кирил Добрев изтъкна, че в схемите за трафик на мигранти се използват деца като помагачи. Припомняме, шофьорът на катастрофиралия микробус бе неправоспособен и непълнолетен криминално проявен.

Кирил Добрев заяви, че оградата по границата с Турция не се строи. Не е инвестиран нито лев в съоръжения за защита, подчерта Добрев и изтъкна, че новата контрабанда е трафикът на хора.

Трети граничар обвинен за трафика през летище София

Трети граничар обвинен за трафика през летище София

Обвинението на специализираната прокуратура е за участие в организирана престъпна група

Между 3000-6000 евро се плаща по каналите към Западна Европа, по данни на червените. В системата на МВР зрее сериозно напрежение, предупреди още Кирил Добрев. Зреели стачни действия заради ниското заплащане и лошите условия на труд. Социалистът критикува и ВИП канала за бежанци през летище "София".

Калоян Паргов призова службите да си направят анализ от къде оградата пропуска. "Керванът си върви, кучетата си лаят" - това е според Паргов ситуацията в МВР, а сигурността у нас била ефимерно понятие.