БСП сама се оздрави след конгреса, партията има чувство за самосъхранение. Когато има заплаха в партията, тя сама се самооздравява, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БиТиВи.

По думите ѝ БСП сама реагира на всичко, което се случи на конгреса с ред и правила. Малцинството се опита да наложи решение на мнозинството на конгреса, обясни критиките тя и увери, че официално никой не е подавал молба за напускане на БСП след конгреса на столетницата нито в Перник, нито в Пловдив.

Тя изтъкна, че БСП се чисти от вредните за партията образи. БСП е готова на обединение на лявото пространство, но "всеки си решава" дали да приеме протегнатата ръка на социалистите или не.

Нинова определи като манипулативни твърденията и думите, че "БСП е партията на Корнелия Нинова".

Тя уточни, че БСП има трайна последователна политика от години, като социалистите не се интересуват от това какво правят колегите им от "Възраждане". Нинова обаче не отговори дали формацията на Костадин Костадинов ще е потенциален партньор на "червените" в 49-то Народно събрание. Каквото реши ръководството на БСП, това ще направят социалистите след изборите затова с кого ще се коалира партията за съставяне на правителство.

БСП подписа за коалиция с още 5 партии и организации

БСП подписа за коалиция с още 5 партии и организации

Споразумението е подписано от лидера на БСП Корнелия Нинова

Относно акциите на европейската прокуратура в топлоцентрали и предприятия, занимаващи се с електроенергия, Нинова обясни, че докато е била министър на икономиката и индустрията не е имало сигнали, но е имало граждански протести за замърсяване на въздуха. Акцията е закъсняла, но трябва да се направи проверка от прокуратурата, особено що се отнася до екологията, чистотата на въздуха и здравето на хората, посочи Нинова.

"Ако дишаме мръсен въздух, някои трябва да бъде наказан. Допускам, че е имало много сигнали, но прокуратурата трябва да се самосезира по гражданските протести и сигнали", настоя Нинова.

БСП отива на изборите успокоена от вътрешни битки

БСП отива на изборите успокоена от вътрешни битки

Няма да позволи други партии да й крадат постиженията