Това, което лидерът на "Коалиция за България" Румен Петков наблюдава в БСП, е политическа безпътица и беззъбие. И като цяло поставя въпроса за лявото.

По време на брифинг в централата на АБВ той заяви, че повече от месец, месец и половина в БСП не се говори за лява политика. От АБВ са на мнение, че с този акт хора, които не обичат ГЕРБ, ще отидат да гласуват за тях.

"Коалиция за България" са автентичната и лявата политическа формация и ние ще защитаваме левите интереси в Европа", сигурен е Петков. Той изтъкна, че в ръководството на БСП се води битка за имена и персони, но не и за политики. Според Петков въпросът при БСП е как едните да унищожат другите.

Петър Витанов: БСП не е вождистка партия

Петър Витанов: БСП не е вождистка партия

Не смятал, че Корнелия Нинова е бламирана

При ГЕРБ битката за листата е същата като при тази на БСП и за съжаление политически дебат за бъдещето на Европа и европейска България не се води, изрази съжаление Петков и допълни, че от това ще страда и Европа, и нашата страна.

Отиват си едни евродепутати, които са с много спорен принос за българския национален интерес, коментира Петков. Той разкритикува и присъствието на Иво Христов в листата на БСП като недобро решение на президента Румен Радев.

По време на пресконференцията Румен Петков представи и марката "10 години Г.Е.Р.Б" - Грабим Европа, Рушим България. Сред картинките, които допълват марката, са апартаментите, Белене, суджука, обещаните милиарди за F-16, бистришките тигри в спортния живот и несъстоятелите се тръбoпроводи. На Румен Петков обаче липсват оградата и паспортите.

Марешки предвкусва прилив на разочаровани от БСП

Марешки предвкусва прилив на разочаровани от БСП

Заради представената днес евролиста на левицата