От "Коалиция за България" предлагат временен мораториум върху сделката за F-16. Това обяви водачът на листата на коалицията за предстоящите европейски избори Боян Дуранкев.

По думите на Дуранкев сделката трябва да бъде осъществена от легитимен парламент с регистрирани депутати.

Като допълнителни аргументи за искането Дуранкев посочи и че страната ни няма ясна картина за системата за общоевропейска сигурност с оглед на последните дни на настоящия Европейски парламент.

От "Коалиция за България" настояват за преразглеждане не разходите за отбрана в контекста на системата за общоевропейска сигурност.

Румен Радев отсече: Конкурсът за избор на изтребители беше опорочен

Румен Радев отсече: Конкурсът за избор на изтребители беше опорочен

Според него това е троен удар по България

На брифинг в централата на АБВ лидерът на партията Румен Петков призова да не се етнизират проблемите с престъпността на фона на случилото се в последните дни в Габрово.

Румен Петков заяви, че в последните години има неща, които впечатляват със своята последователност и с наложена атмосфера на омраза и на нетърпимост. Държавата има много сериозна заслуга за наложената атмосфера и омраза, посочи Петков. Според него има тотално, организирано и последователно неспазване на закона.

4/5 от лишените от свобода са цигани и това не пречи в продължение на повече от 25 години ВМРО да спекулират с темата, да използват омразата и да я превръщат в повод за своето съществуване, посочи лидерът на АБВ.

"Обединени патриоти" използват омразата, за да мотивират необходимостта от своето съществуване, подплатявайки я с други аргументи, нападна Петков малката коалиция.

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Не може някой да влезе в двор с прътове и нищо да не се прави