Не можем да се примиряваме с този двоен стандарт, от тези които работят и си плащат данъците и се страхуват, че не могат да имат 9 деца защото не могат да ги изхранват и другата България където казват аз ще си правя 9 деца, ще си ползвам ТЕЛКове, ще те ограбвам, коментира пред НоваТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов своята концепция за интеграция на ромите.

Той обясни, че е записано недопускане да се заселват лица без адресна регистрация и да на се регистрират в незаконни постройки. А за раждане трето, трето, пето и девето дете, да се концентрират върху три, а не да правят девет деца и да се хвалят колко са плодовити, после ги захвърлят, а все още има и продажба на деца, допълни министърът.

Предвидените в документа мерки за ограничаване на раждаемостта на циганките не са расистки, а нормални, задължително образование за абсолютно всички, добавки за семейства с две-три деца, добави той.

Лицемери са политиците, които критикуваха неговата концепция, хората, които критикуват и твърдят, че съм преписвал дори не са я чели, а концепцията е само осем странички. По-добре е в коалицията да не се ревнуваме, а да се разбираме, обясни Каракачанов.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Опитвам се да направя нещо работещо, а в моята страница хора казват че съм много мек. Когато на циганите им се предоставят социални жилища или земя, да участват в изграждането, а не след 3 месеца да вадят паркет и да качват кон на третия етаж, коментира Каракачанов.

За личната отбрана, не може някой да влезе в двора с прътове и нищо да не се прави. Това не е окончателния вариант на концепцията, сега е на обществено обсъждане, в медиите, колегите, министрите, добави той.

Според него е лицемерничене да не се говори за проблемите, нека да говорим за тях и да говорим остро по една концепция, защото ако стане нещо лошо, после ще е късно, всеки ден има проблем.

Да не се правят на правозащитници от София на жълтите павета с чанти за 2000 лв., не от офисчето и на компютърчето да си прибираме хонорарчето, да си направят офис в гетата, в Столипиново примерно, допълни Каракачанов.

Не може младежи които не могат да си кажат името и да си го напишат да бият военнослужещи. Ако се примиряваме с това, че има хора, които не искат да спазват закона, държавата е загинала, добави вицепремиерът. 

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Тя не била свързана с изборите

Припомняме, след случая с Войводиново, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност. На 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подпомогнати от група от близката циганска махала.

Каракачанов категорично отрече концепция за интеграция на ромите, която предизвика противоречиви реакции в парламента, да е свързана с предстоящите избори. 

Според него проблемът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира, а нетърпимостта в обществото не престава да расте.

Защо сега се прави концепция за интеграция на ромите, пита Бат Сали

Защо сега се прави концепция за интеграция на ромите, пита Бат Сали

Стотици милиони бяха похарчени, а ефектът е почти нулев