Концепцията на ВМРО за интеграция на циганския етнос е философия на нацизма и хитлеризма от 30-те години на миналия век.

Така депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов коментира пред журналисти в кулоарите на парламента стратегията на вицепремиера Красимир Каракачанов за справяне с проблемите на ромския етнос.

Той поздрави ВМРО с идейното израстване на партията и посочи, че някой хора са се опитали да ограничат ромската общност в концентрационни лагери.

Ако Каракачанов се бе запознал с Конституцията на Република България, щеше да разбере, че това, което прави е противоконституционно, защото всички ние се раждаме с еднакви права, обясни Ибрямов. По думите му в стратегията на Каракачанов става въпрос за крепостничество.

"Когато говорим за ограничаване на български граждани да имат повече от две или три деца - това не е ли форма на принуда, дори за преднамерена намеса на държавата", запита Ибрямов и поиска да знае дали България има деца от неромски произход, които не посещават училище.

ВМРО подхождат по този начин, защото наближават евроизбори и някой политически партии си търсят позагубените рейтинги, с които да излъчат поне един евродепутат, подчерта депутатът от ДПС.

"Каракачанов много добре трябва да познава чия програма и философия копира тяхната концепция. Това е философията на нацизма и хитлеризма от 30-те години на миналия век", изтъкна депутатът.

Всички тези действия и неща, които наблюдаваме отдалечават България от всички демократични принципи и от НАТО, предупреди Ибрямов и допълни, че след седмица в Луковмарш се очаква да се видят привърженици на ВМРО.

Защо сега се прави концепция за интеграция на ромите, пита Бат Сали

Защо сега се прави концепция за интеграция на ромите, пита Бат Сали

Стотици милиони бяха похарчени, а ефектът е почти нулев

"Няма да има етническо напрежение в България", увери бившият министър на културата Вежди Рашидов в кулоарите на парламента по повод концепцията на ВМРО за интеграция на ромите.

По думите на Рашидов трябва да се създадат някакви правила в държавата, защото което отива за фалшивите здравни осигуровки било от гърба на българския данъкоплатец. Рашидов нищо не одобрява и нищо не зависело от него.

На свой ред Валетин Касабов от НФСБ заяви, че програмата на ВМРО, била залегнала в програма на НФСБ от 10 години, а Валери Симеонов заяви, че програмата не е съгласувана с НФСБ и отказа да коментира, защото не се е запознал обстойно с нея.

"Едно нещо не ми харесва - прекалено е насочена и подчертана към циганския етнос, което не е редно", посочи бившият вицепремиер и допълни, че други етноси също страдат от най-различни недъзи.

Атакистът Явор Нотев заяви, че е запознат с програмата и няма позоция. По думите на Нотев "Атака" имала много ясно изразена позиция, още преди да чуят тезите на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Това не са теми, които са чужди, нито са теми, които стоят от вчера или от днес", каза още той.

Припомняме, след случая с Войводиново, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще твори концепция за промени в политиката за интеграция на ромите. Тя включва стратегии, свързани с образованието, контрол на раждаемостта, както и трудовата повинност.

Припомняме, на 7 януари 2019 г. командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подпомогнати от група от близката циганска махала.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера