Изпълнителното бюро на БСП прие декларация против провеждането на "Луковмарш" в София, определяйки го като неонацистко шествие и изблик на фашизъм и антисемитизъм. Според социалистите то е е продукт на десетилетия пренаписване на историята и изопачаване на истината.

Крайният резултат от това са факелни шествия, които са в противоречие с хуманните ценности на българския народ, който с основание може да се гордее с това, че спаси своите евреи, пишат в прессъобщението си от БСП.

Още по-позорно е определени среди се опитват да героизират Христо Луков, на когото народът отреди ролята на политически маргинал, заявяват социалистите. Те определят като ненормално една държава да толерира "този парад на екстремизма, ксенофобията и неонацизма".

БСП апелират всички политически партии с демократични ценности да се противопоставят и ясно да заявят, че не приемат нито шествието, нито идеите на ген. Луков. Социалистите отново припомнят и своята категорична позиция против фашизма и екстремизма, както и срещу реабилитацията на хората, които са ги изповядвали.