От БСП излязоха с анализ за "къртовския труд" на Народното събрание за седмицата. На брифинг в централата на партията - на столичната ул. "Позитано" 20, зам.-председателят на парламентарната група на партията Христо Проданов се подигра на работата на депутатите.

Държавата организира национално допитване за оборската тор

Държавата организира национално допитване за оборската тор

Обучават анкетьорите и контрольорите

Той изброи разглеждането на отчета на НЗОК за 2017 г., отлежавал в някое чекмедже повече от половин година, изслушаването на министъра на икономиката за глобалните успехи, които постига ГЕРБ, отчет на Комисията за защита на личните данни за дейността й за 2018г. и Закона за преброяване на земеделските стопанства.

На фона на това се организират протести, изтъкна Проданов и подчерта: Народното събрание не работи, а депутатите не знаят какво правят.

Борисов дава пари, но медицинските сестри ще протестират

Борисов дава пари, но медицинските сестри ще протестират

Ананиев ги убеждава, че трябва да има диалог

Колегата му депутат Георги Михайлов е притеснен от утрешния протест на медицинските сестри. В последните години 10 000 сестри са напуснали България, а в страната ни има дефицит на медицински кадри.

Според прогнозата на Михайлов протестът ще продължи. Много често заплатите на сестрите едва стигат около 700 лева.

Левите са недоволни, че на този фон депутатските заплати са увеличени с около 1000 лева. Управляващите не харесвали предложението им за замразяване на депутатските заплати, изтъкна той.

Червените няма да се върнат в зала за ветото на президента. Засега няма такива предпоставки, стана ясно още на брифинга. Решението от Пленума е да не се връщат в зала.

Липсата на заплати не е предпоставка за бойкот на лидера, коментира Христо Проданов думите на председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, че Корнелия Нинова води партията си към пропастта.

Политиката е въпрос на принципи, стана ясно от отговора му на журналистически въпрос за желанието на някои социалисти да се върнат на работа.

Припомняме, вчера Красимир Янков призова да бъде преразгледано решението за излизане от парламента.