Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна с горещи молби към соцлидера и червените депутати.

Преди да премине към молбите обаче, на брифинг в парламента той реши да отговори на жалбата на Корнелия Нинова, че не й позволили да проведе среща с кмета на град Дунавци. Червеният лидер се оплака, че кметът на Видин й отказал зала за срещата. Отказът за залата бил заради предварително планирано обучение. На Корнелия Нинова обаче е предоставена друга зала, за да си проведе срещата.

Госпожо Нинова, моля ви недейте да противопоставяте хората, помоли се Цветанов. Кметовете са на всички граждани, изтъкна той. Нинова, по думите му, тиражирала лъжи, но така нямало да повиши рейтинга на столетницата. По начина, по който го правите, може само да отблъснете вашите избиратели, защото и те не искат да живеят в тази конфронтационна среда, обясни той. Лъжи били твърденията на соцлидера, че директорите на детски градини също трябвало да доносничат пред ДАНС.

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

БСП обявяват евролистата си през март

БСП има лидер, който ги води към пропастта, притеснен е Цветанов. Колеги, бъдете силни, бъдете искрени, кажете истината на вашите пленуми, покажете какво носите в себе си, обърна се той към левите депутати. Той се опасява, че Нинова нямало да изведе червената партия напред на следващите парламентарни избори. Цветан Цветанов се надява, че когато соцлидерът обикаля страната, ще похвали евродепутатите на ГЕРБ и успехите, които те донесли на страната. Когато решите, че можете да участвате активно в политическия живот, сме готови на дебат, обърна се пак към Корнелия Нинова той. Днес Цветанов разговарял с почти всички лидери на парламентарни партии. Това не означавало договорки. В политическия пазар винаги да има политическа и парламентарна култура, настоява той.

Цветанов очаква депутатите на левицата да направят нещо и да убедят водача си да се върнат в парламента.

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Етикетът на всичко това е подигравка с правото и с парламентаризма