БСП - София не е съгласна да се взима решение по казуса "Добрев", особено пък и по този начин - форсирано. Самата процедура софийските социалисти определят като "необмислена и безотговорна", а решението ще хвърли БСП във вътрешните конфликти и противоборства.

Освен това ИБ на БСП форсирано взима решение по казуса "Добрев", без да се допита до мнението на първичната партийна организация или до РС на БСП - Нови Искър, където самият Кирил Добрев членува, отбелязва ръководството на столичната организация на партията. Самото предложение за изключването на Кирил Добрев от БСП е повод за сериозно безпокойство за вътрешните процеси в БСП, за другарството и взаимопомощта, пишат от БСП-София.

БСП изключва Кирил Добрев?

БСП изключва Кирил Добрев?

Решение за отстраняването на Добрев ще се вземе на неприсъствен пленум

Според софийските социалисти представените мотиви са част от задълбочаващата негативна тенденция за вътрешна саморазправа с другомислещия, за изграждане на образа на врага с партиен билет.

А БСП - София напомня, че това е мрачна практика от миналото, която БСП отдавна е отрекла, давайки своята отрицателна историческа оценка.

"Да се отстраняват социалисти заради тяхното мнение, да се възраждат отречени от историята практики на унищожаване на "врага с партиен билет".

Социалистите призовават до заседанието на Конгреса на 22 януари, когато и трябва да бъде задвижена процедурата по избор на лидер след оставката, втора такава, от Корнелия Нинова, както Изпълнителното бюро, така и Националният съвет да се въздържат от политически действия, които биха провокирали допълнително партийни разединения. "Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог", се посочва в позицията на ИБ на БСП - София.

Кирил Добрев: Изключването от БСП е последното убежище на страха

Кирил Добрев: Изключването от БСП е последното убежище на страха

Той не е изненадан - ръководството толкова си можело