БСП-София не признава решенията на контролната комисия на партията и няма да ги изпълнява. Това се заявява в позиция на градския съвет на социалистическата партия в столицата.

Припомняме, че Общопартийната контролна комисия на БСП вчера реши, че Иван Таков трябва да се върне начело на БСП-София и обяви отстраняването му за неправомерно. Комисията се произнесе също, че Корнелия Нинова не може да бъде избрана отново за лидер на партията на национално ниво, след като вече е изкарала два мандата начело на БСП.

От БСП-София изтъкват, че легитимният председател на столичните социалисти е Диана Тонова, а легитимният Градски съвет на партията - избраният на Градската партийна конференция на 21 април 2024г. За легитимните председатели на 24-те районни съвета на БСП в столицата от БСП-София признават избраните въз основа на проведения предсрочен пълен цикъл отчети и избори.

Заедно за ново начало на Лявото: БСП се консолидира с инакомислещите в партия

Заедно за ново начало на Лявото: БСП се консолидира с инакомислещите в партия

На срещи с Бузлуджанци, "Социализъм ХХI век" и "Социалисти за развитие на България"

"Ако някой иска да провери истинността на последното, нека да опита да се впише в Агенция по вписванията на Република България", се подчертава в позицията.

Столичните социалисти не са съгласни и се решението на Общопартийната контролна комисия Нинова да не може да бъде избрана за нов мандат начело на БСП. Според тях устава на партията може да се тълкува само от Конгреса на БСП, а вчерашните решения показват пълна липса на компетентност и див реваншизъм. "Срам както за поръчителите, така и за изпълнителите", заявяват от БСП-София и призовават всички действащи общински, градски и районни председатели на партията да изразят позиции по решението на контролната комисия.

Нинова: В БСП умуват как да ме отстранят от пряк избор за лидер

Нинова: В БСП умуват как да ме отстранят от пряк избор за лидер

Корнелия Нинова обвинява червените барони, олигарси и Станишев за провалите на БСП