От БСП винаги сме заявявали, че сме "за" развитие на ядрената енергетика. БСП винаги е искала да остане част от европейското ядрено семейство. Ние считаме, че имаме нужда от нови ядрени мощности. Това заяви народният представител от левицата Драгомир Стойнев в кулоарите на парламента относно думите на премиера Кирил Петков, че АЕЦ "Белене" няма да се строи.

За втори път Кирил Петков си позволява, по думите му, да казва кой проект е рентабилен и кой не.

Стойнев припомни, че в коалиционното споразумение е записано, че е необходимо да се извърши публичен анализ. На база на този публичен анализ ние трябва да преценим дали има нужда от нови ядрени мощности, каква ще бъде площадката, какъв да бъде типът на реакторите, подчерта червеният депутат.

БСП скръцна със зъби: Споразумението не изключва АЕЦ Белене

БСП скръцна със зъби: Споразумението не изключва АЕЦ Белене

Защо Петков изключва АЕЦ „Белене“, възмутени от БСП

Ако премиерът е направил такъв анализ, Стойнев призова той да стане публичен, за да стане ясно на какво се дължат думите му. Левицата държала на правилата и иска да разбере на какво се дължи мнението на премиера за АЕЦ "Белене".

Попитан дали това ще е проблем за коалицията, Драгомир Стойнев отговори: Ние просто светваме лампата, с което предупреждаваме, че всеки е длъжен и трябва да спазва коалиционното споразумение, за да има стабилност в страната. Ние сме за политическа стабилност, допълни социалистът.

Правителството няма да строи „Белене“, но ще мисли за нови реактори

Правителството няма да строи „Белене“, но ще мисли за нови реактори

"Мариците" ще бъдат запазени, ДКК трябва да се закрие