БСП реди листите за вота. Очаква се водач на листата за Европейски парламент да е Кристиян Вигенин.

Иван Иванов очаква листа, която да спечели вота. Преди пленума пред медиите той сподели, че партията трябва да излъчи хора, които защитават интересите на хората. Именно такива са хората в БСП.

За обединение в ляво призова Петър Мутафчиев. На този пленум ръководството на БСП трябва да осъзнае пред какви предизвикателства е поставено, коментира той. Левицата трябва да направи всичко възможно да се яви обединена на тези два избора, категоричен е Мутафчиев. Не можем да се явим с пет листи, подчерта още той. Първи май е късно като дата за тези разговори според него, когато партията планира такъв разговор.

Още утре трябвало ръководството да се срещне с левите формации, които искат обединение и не трябва да се губят часове. За евроизизборите да се изберат най-достойните, иска Мутафчиев. Той се надява личните интереси на дадени хора не трябва да надделяват в листите .Бъдете малко хрисими, съветва още Мутафчиев ръководството.

Победи, които демонстрирате в София, не са победи, те са падение, те рушат, допълни той визирайки оглавяване на БСП-София от човек на Корнелия Нинова.

Номиниран съм за евродепутат и съм дал съгласие, коментира и Румен Гечев, който очаква решението на пленума. Той има номинация за втори в листата, а водач е Кристиян Вигенин. Намали нищо ново в политиките на столетницата. Не се прегръщаме с лоши другарчета, подчерта Гечев. Девизът на евродепутатите трябва да е Достойна България в ЕС. Трябва да бъдем достойни, каза още депутатът.

Левицата иска разговор с БСП кой да води групата им в СОС

Левицата иска разговор с БСП кой да води групата им в СОС

Като свенлива покана за общи действия може да се възприеме заявката