Левицата счита, че трябва да се проведе разговор за това кой да ръководи групата на МК "БСП за България" с Столичния общински съвет.

Днес от името на "Левицата" бе разпространено изявление, в което се посочва, че категорично не са съгласни само един от субектите в коалицията да взимат решение. Това е и в противоречие с Коалиционното споразумение между политическите субекти, които са издигнали и подкрепили Ваня Григорова и групата общински съветници.

Дали ще се проведе такава среща, не се посочва, както и интересна е позицията на "Левицата", че не те инициират такъв разговор и очакват покана за такава среща.

Мая Манолова и Ваня Григорова отрязаха Левицата

Мая Манолова и Ваня Григорова отрязаха Левицата

Левицата се явява във формат на коалиция

Като свенлива покана за общи действия може да се възприеме заявката на "Левицата", тъй като тази седмица и официално беше обявено, че номинацията им за кмет на местните избори няма да бъде част от техните листи за парламентарните, които предстоят на 9 юни. Ваня Григорова и Мая Манолова се регистрираха за участие като самостоятелен политически играч, като така увеличиха с една листите, между които ще избират левите избиратели.

Преди това, отново със свенливо прессъобщение, стана ясно, че от коалицията "Левицата" излиза и Мая Манолова. За това разбрахме от снимката, с която бе придружено съобщението за подписване на коалицията за изборите, на която Мая Манолова не се виждаше.

След това от БСП - София проведоха вътрешни избори за лидер, като столичната организация бе оглавена от Тонова, която бе и номинацията на БСП за председател на СОС.

Именно нея обявиха от централата на БСП за нов председател на групата в СОС, на което обаче от самата група се противопоставиха с позицията на Иван Таков.

МК "БСП за България" разполага с 9 общински съветници. Ваня Григорова е самостоятелен играч и до този момент непартийно обвързана, а Войслав Тодоров е изявен участник от движението на Мая Манолова "Изправи се.БГ". За останалите съветници се знае, че Иван Таков и Еньо Савов са в тежък конфликт с централното ръководство на БСП.

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отстъпят

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отстъпят

Тя регистрира участието си за НС и за изборите за европейски парламент