Може да се стигне до коалиция на войната и се очертава това нещо. По-важното е да не се даде оръжие на Украйна, за да не влезе страната ни във войната на Русия с Украйна. Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред БиТиВи.

По думите му едно е да дадат оръжия Португалия и Испания, а съвсем друго е да го направи България. Ние сме напът да намалим боеспособността на армията ни, предупреди Гуцанов.

Той посочи, че когато се говори за национална сигурност, трябва да се даде сметка какво е въоръжението на България. Над 70% от хората в България, според него, не искат да се дава въоръжение на Украйна и не искат да стават пряк участник във войната, отчете Гуцанов.

Той добави, че модернизацията на армията трябва да стане тогава, когато ще е ясно кой ще плати за нея и кога ще дойде. Гуцанов призова да се направи референдум, с който се види дали българските граждани искат да бъде дадено оръжие на Украйна.

БСП направили един огромен мъдър политически ход да има председател на Народното събрание, за да се говори за таван на цените и за доходите, а не за оръжия за Украйна.

Стоян Михалев от "Демократична България" добави, че България не може да седи безучастна и да се играе на неутралитет във войната на Русия с Украйна. Над 27 държави в Европа дали оръжие на Украйна и коя от тях е въвлечена във войната, запита Михалев.

Ако продължаваме в настоящата посока с право ще ни говорят останалите държави, че България е предател, категоричен бе Михалев.

800 етнически българи в Украйна са подписали писмо до парламента, с което не искат да бъдат предавани и да се изпрати оръжие на Украйна, посочи Стоян Михалев.

Депутатите в две комисии одобриха военната помощ за Украйна
Обновена

Депутатите в две комисии одобриха военната помощ за Украйна

Към излишното старо съветско въоръжение и техника, което подлежи на продажба, не е проявен интерес от украинска страна