Депутати от "Коалиция за България" са внесли сигнал до комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика срещу министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Той е по отношение на каскада "Горна Арда". 

В сигнала, предоставен на медиите, се посочва, че на 2 септември по предложение на министър Трайков правителството е определило за инвеститор на проекта Хидроенергийната компания "Горна Арда".

30% от активите на компанията са собственост на австрийските EVN Bulgaria и Alpine.
От левицата отбелязват, че три дни преди да стане министър Трайков е напуснал поста прокурист на ЕVN, т.е. реално е управлявал компанията.

Съгласно закона за конфликт на интереси лице, заемащо публична държавна длъжност, няма право да се разпорежда с държавно или с общинско имущество, да изразходва бюджетни или извънбюджетни средства, да издава удостоверения, разрешения и лицензии, или да осъществява контрол по тези дейности в интерес на фирма, в която 12 месеца преди назначаването си или избирането си на поста е бил орган на управление, се посочва в сигнала.

От Коалиция за България призовават ресорната парламентарна комисия да извърши проверказа конфликт на интереси на министър Трайчо Трайков.