Няма воля за модернизация на армията. Това констатира депутатът от БСП Кольо Милев по време на дебатите за закупуването на нова техника за армията. Не вярвам, че това, което днес ще гласуваме, ще се случи, песимист е той. Според него трябва да има последващи проекти за оборудване на техниката. Искам нашите самолети наистина да бъдат целеви, пожела Милев.

БСП ще подкрепи закупуването на нова техника. Припомняме, на комисия червените гласуваха "въздържал се".

Депутатът Петър Витанов поиска модернизация на армията. Левицата е за укрепване статута на военните. Всяка една инвестиция в отбраната е условие за развитие на икономиката. Той видя предопределеност в избора. Някои от самолетите не отговаряли на заложените изисквания. Емил Христов от ГЕРБ защити работата на МО. Критиките на левицата не били основателни.

Българската армия е основа на държавността, заяви и шефът на комисията по отбрана ген. Константин Попов. Трябва да вземем важно решение - дали българската армия да бъде модернизирана, подчерта той. Отбраната осигурява инвестиции, осигурява работни места, заяви още Попов, който е категоричен, че армията ни трябва да бъде модерна. Според него не е достатъчно само да се вдигат заплатите на военните. Хората в армията не са само заради парите.

И накрая генералът даде инструкция: "Всички, които натиснете зеленото бутонче, сте достойни. Останалите ги забравете, иначе историята ще ви забрави".

Гласуването по решението остава за утре.