От БСП заявиха, че застават зад действията на вътрешния министър Михаил Миков.

Те дават висока оценка на действията на полицията и заявиха, че не приемат да се прехвърля отговорност на МВР, има чисто професионални техники и аргументи, с които действа полицията, категоричен беше Ангел Найденов.

Имаше груби действия от една страна на протестиращите към полицията. Органите на МВР действаха професионално, проявиха хладнокръвие, действаха адекватно.

Tова заяви председателят на ПГКБ Ангел Найденов след днешното заседание на ръководството на партията по повод протестите на различни съсловия.

Това е тема, върху която се фокусира и политическото, общественото и медийното внимание, допълни Найденов.

По думите му това е първият протест в този мащаб, който се организира от различни организации и чрез интернет. Найденов коментира още, че няма ясен политически субект, който да е застанал пред протестиращите или зад исканията им.

Всеки граждански протест има своето легитимно място, каза още председателят на ПГКБ.

По думите му няма демократично мислещ човек в съвременна България, който да оспорва правото на протест. Не живеем с убеждението за съвършено управление и разбираме, че има основания за протести на българските граждани и основания за претенции към диалога с държавните институции, добави Найденов.

Вътрешният министър може да разчита на нашата подкрепа, заяви Найденов по повод исканията на парламентарната опозиция за оставка на министър Михайл Миков.

По думите му опозиционните искания са необосновани, неаргументирани и въпросът за оставката на Миков не стои на дневен ред.