"И следващата година финансирането за отбрана ще е не по-малко от 2% от БВП. Разходи, които не сме виждали в последните 20 години". Това заяви в Сливен министърът на отбраната в Тодор Тагарев.

Той посочи, че по тази причина има възможност за инвестиции както в отбранителни способности, така и в тяхното медицинско осигуряване и в частност - в медицинска болница Сливен.

Тагарев увери, че Министерството на отбраната ще продължава да инвестира в развитието на болничните заведения от системата на Военномедицинската академия.

"Болницата осигурява преди всичко Българската армия и формированията в региона, както и нашите съюзници, които са тук, за да гарантират по-високата ни сигурност, обясни министърът и изтъкна, че лечебното заведение е много важен актив и за гражданите на Сливен и региона.

От своя страна началникът на Военномедицинската академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски заяви, че реновацията в МБАЛ - Сливен ще продължи и в следващите две години. Той бе категоричен, че МБАЛ - Сливен има своето място на здравната карта в региона и днес, за разлика от преди години, никой не може да оспори смисъла от нейното съществуване.

Тагарев обеща увеличение на разходите за отбрана до 2% в следващия бюджет

Тагарев обеща увеличение на разходите за отбрана до 2% в следващия бюджет

Той настоятелно призова за спиране на спекулациите за военно участие в Украйна

"От създаването си досега болницата е важна част от военномедицинското осигуряване в Югоизточна България с принос и в гражданското здравеопазване. Увеличават се отговорностите по медицинско осигуряване на многонационалната бойна група и военните формирования от Българската армия, разположени в зоната на отговорност на МБАЛ-Сливен към ВМА", подчерта и нейният началник полковник Илиян Комитов.

По негови думи постигнатите резултати не биха били възможни без човешкия капитал. Комитов изказа уважението си към целия личен състав на болницата и медицинските пунктове във военните формирования за демонстрирания стремеж и отговорно отношение при изпълнение на поставените задачи и служебни задължения.

Министърът на отбраната, началникът на ВМА и началникът на МБАЛ - Сливен откриха реновираната сграда на отделението по Инфекциозни болести в болницата, която е част от структурата на ВМА.

Ресорната комисия не прие 3.2 млрд. лв. бюджет за отбрана

Ресорната комисия не прие 3.2 млрд. лв. бюджет за отбрана

ДПС и "Възраждане" гласуваха "въздържали се"