БЗНС издига кандидатурата на Николай Ненчев като независим кандидат за предстоящите евроизбори. Това стана ясно на днешното заседание на партията.

Самият Ненчев благодари на събралите се граждани и общественици за доверието.

Живеем в сложно време и следващия Европейски парламент ще бъде вододел за европейското единство, за крехките ценности, които всеки ден се заглушават от глашатаи, които искат да разединят народите ни, да ни върнат във времената на омраза и на икономически протекционизъм, да ни направят зависими от страни, които години наред са потъпквали българската свобода и европейско развитие, заяви той и допълни, че за 30 години България все още е на опашката по доходи и показатели, а това означавало, че все още има хора, които искат страната ни да не върви напред и да не следва демократичните ценности.

Когато говорим за правосъдие, искам европейското правосъдие да бъде българско правосъдие, европейското здравеопазване да е българското, държавността да е европейска и да бъдем богати и благоденстващи, каза още председателят на БЗНС.

Ненчев увери, че ще се бори за утвърждаване на европейската идентичност и за налагане на норми, които да изравнят България с най-технологично развитите страни.