Обсъжда се нова формула за квотното разпределение на министерските постове между преговарящите партии за съставяне на коалиционно правителство. То е по формулата 10:4:4:2, като се създава още един вицепремиер без портфейл.

Информацията е на БНР от преговорните екипи на срещите, които текат и в момента. В разговорите участват представители на политическите формации "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Нинова отрича да става председател на Народното събрание

Нинова отрича да става председател на Народното събрание

От "Позитано" 20 настояват за организирането на лидерска среща

Съпредседателите на формацията победител на парламентарния вот Кирил Петков и Асен Василев се срещат поотделно с ръководствата на партиите, поканени да участват в управлението.

По думите на Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" на излизане от парламента сега се провеждат преговорите.

"Лидерските преговори текат в момента и ще знаем повече към края на деня. Правим всичко възможно в момента да приключим разговорите преди да се конституира парламентът, така че да можем утре да започнем с реалната работа. Целта е да подпишем споразумение", каза Гюров.

ДБ влязоха на преговори с ПП с искания за конституционни реформи

ДБ влязоха на преговори с ПП с искания за конституционни реформи

Ива Митева: Няма конституционно мнозинство в НС, дори и с "Възраждане"

Очакването на Андрей Гюров за финализиране на споразумението до края на деня обаче не се споделя от партньорите. По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че идната седмица ръководните структури на партията трябва да се произнесат за споразумението.