Пътища, които са за основен ремонт, са възлагани като текущи. Това стана ясно от думите на регионалния министър Иван Шишков по време на блиц контрола в регионална комисия.

Според него не трябва да се заобикаля законът. Работна група заедно с МФ,МВР и Министерството на правосъдието съвместно с МРРБ ще мъдри как да се излезе от казуса с плащането на строителните фирми за извършените незаконни строежи.

Казусът започва да става юридически, изтъкна той. На повечето фирми е платено 50%, което прави договорите признати от държавата. Освен това фирмите са извършили значителна дейност.

Строителните фирми са завели искове срещу АПИ. Министър Шишков се опасява да не се нанесе по-голяма шета на държавата, ако не им се плаща. Ще подходим отговорно, увери строителният министър. Амбицията е да се спаси извършеното строителство. Стана ясно още, че ако ДНСК наложи санкции, ще има забрана за ползване на пътища.

Иван Шишков обеща да се защити всеки интерес. Той не иска да си затваряме очите за това, което се е случило. По-достойно било да се помогне на държавата да излезе от ситуацията.

В бюджета няма пари за пътните ремонти от 2020 - 2021

В бюджета няма пари за пътните ремонти от 2020 - 2021

На служебния кабинет се пада задачата да намери решение за разплащане на средствата