Служебният регионален министър Иван Шишков не е изненадан от решението на Конституционния съд, което обезсилва решението на Народното събрание за поетапно разплащане със строителните фирми. Днес Конституционният съд оповести решението си, че не е работа на Народното събрание да определя начина на плащане. Решенията са от компетентността на МРРБ и евентуално на Министерство съвет при разпределянето на бюджета.

От Бургас министър Иван Шишков заяви, че са имали готовност за това решение, но бюджетът не е готов - пари за останалите не са отделени. Според решението на НС от април 2022 г. остава да се плащат още половината от средствата на фирмите, извършили дейност в предишни периоди. Дължимите суми са от периода 2020-2021 г., преди встъпване в длъжност на предишните два служебни кабинета.

АПИ изплатила 55% от 650-те млн. първи транш към пътищарите

АПИ изплатила 55% от 650-те млн. първи транш към пътищарите

Отворение са нови 85 поръчки за текущ ремонт на пътища

Сега на служебния кабинет се пада тежката задача да намери решение за разплащане на средствата. Дали ще бъдат в бюджета за тази година или ще бъдат заложени за следващата, парите на пътни фирми трябва да бъдат платени. Лошото е, че с всеки изминал ден стават повече, коментира Шишков.

ББК Пътища ще търси дължимите си пари за пътно строителство по съдебен път

ББК Пътища ще търси дължимите си пари за пътно строителство по съдебен път

В актуализацията на бюджета не са били предвидени средства, за поетия от държавата ангажимент

Припомняме, че един от скандалите, които се разразиха между коалиционните партньори в последното редовно правителство беше именно между регионалния министър Гроздан Караджов, квота на "Има такъв народ", и министъра на финансите Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната" по отношение на разпределението и разплащането за пътните ремонти. Още като служебен финансов министър Асен Василев внесе в прокуратурата голямо количество папки с документация за проверка, но и до този момент резултат от проверката няма.