Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира по повод предстоящото решение на Европейския съюз за т. нар. пакет "Мобилност", че това е избор и за България дали ще защитим националния си интерес или отново ще бъдем послушните, които ще се задоволим с едно "мон шери" или "скъпи Бойко".

"Колко струва това "мон шери" - да заличиш цял транспортен бранш на една страна. Вчера, в парламента нашите опоненти казаха: "Днес правителството и Бойко Борисов пишат историята". Добре. Ако правителството и Бойко Борисов днес защитят българския национален интерес и спрат този дискриминационен и несправедлив "пакет за мобилност", аз ще съм първата, която ще го поздрави и ще му стисне ръката, но се съмнявам", подчерта Нинова по време на изказване пред Националната конференция на младежкото БСП.

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене"

Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене"

Мораториумът беше въведен през 2012 г. именно от ГЕРБ

По думите ѝ, българското правителство е пропуснало времето, в което можеше да се обърне към румънското, гръцкото, полското, испанското и португалското правителства, да намери съмишленици и да отстоява каузи и то не само българска национална, а европейската кауза за равни възможности.

Лидерката на социалистите е върнала аудиторията една година назад. "Помните ли преди една година беше кампанията за парламентарните избори. Тогава казахме: "Не искаме да ни продавате второ качество храна, защото не сме второ качество народ в Европа". Помните ли каква лавина охулване се изля върху БСП, как бяхме наричани "антиевропейци", "хора, които искаме да извадим България от европейското ѝ бъдеще". Цялата кампания се съсредоточи върху това.

Помните ли преди една година, когато казахме: "Ние искаме да сме равни на другите Европейски народи, не искаме да сме задния двор на Европа".

Манолова иска ОЛАФ за двойния стандарт при храните

Манолова иска ОЛАФ за двойния стандарт при храните

Производител у нас пласира чай с 85% по-скъпо, отколкото в Австрия

Така скочиха десните, че дори доведоха г-н Лопез от Европа да се изправи в кампанията пред българския народ и да каже: "Не гласувайте за БСП, защото Европа няма да ги подкрепи".

Вижте какво се случва след една година. Днес ЕК приема директиви против двойните стандарти в храните. Днес всички европейски лидери, еврокомисари и премиери, на общи форуми се събират, за да решават как да спрат двойния стандарт в храните. Българският и европейските омбудсмани заседават по този въпрос. Вижте днес как се изказват европейските лидери за това дали да бъдем държави на две скорости и на три в Европа. Нашето изречение: "Не искаме да бъдем задния двор на Европа и искаме да сме равни с другите европейски народи", днес придобива измерение "Не на Европа на две скорости", добави тя.