Раздвижване в пленарна зала предизвика изказването на Лъчезар Иванов - човекът на ГЕРБ в парламента, който настоя Румен Петков да отговори дали е нарушил закона за МВР и правилника за прилагането му и заяви:

„Не може Румен Петков да мени лицето си като Мефистофел и да взема отношение ту като политик, ту като професионален ръководител в МВР, което обърква кадровите служители в МВР".

Иванов призова премиера да подаде оставка, да се насрочат предсрочни избори и народът да определи пътя на България.

Кирил Добрев от БСП репликира представителя на ГЕРБ с думите: „мен щеше да ме е срам да застана на тази трибуна от името на партия, чийто патрон е олицетворение на съчетанието между мафията и МВР".

В отговор Лъчезар Иванов дупликира, че репликата е от човек, който е бил арестуван и е бил освободен благодарение на БСП.

По повод и на друга реплика - че се явява говорител ту на формалния, ту на неформалния лидер, ту на главния секретар, както и че полицаи от Перник разказва ли, че не смеели преди години да оидат до местопрестъплението, докато не дейдел Бойко Борисов с камерите на телевизиите, Лъчезар Иванов изтъкна:

„Моят лидер беше награждаван от европейски държави с най-високи отличия и е сред отличените в НАТО."
Благодарение на неговата безупречна работа денонощно, е изчистен имиджа на България, изтъкна още Иванов и добави, че точно това мъчи управляващите, които по думите му сеят страх у хората.